A A A K K K
для людей з порушеннями зору
"Інклюзивно-ресурсний центр" Солотвинської селищної ради

👓🕶️Щорічно ,4 березня відзначається Міжнародний день людей, що носять окуляри!

Дата: 04.03.2023 19:16
Кількість переглядів: 27

😎Приблизно третина населення нашої планети, яка має рефракційні порушення зору, користується окулярами. Проте окуляри мають не лише практичне значення, але й естетичне, оскільки часто стають прекрасним доповненням образу і стилю людини. 

🤓Люди носять окуляри, щоб скоригувати будь-які  порушення зору, захистити очі від шкідливого випромінювання. Тому не дивно, що ті хто змушені купувати окуляри, замислюються над тим чи не принесуть вони шкоди для очей.
Те, що окуляри можуть погіршити зір вважають міфом. Проте є окремі випадки, коли окуляри справді можуть погіршити зір. 
🥸Головна мета окулярів – корекція зору та захист очей. Фахівці стверджують, що правильно підібрані окуляри не шкодять здоров’ю та не погіршують зір. Негативний ефект можна отримати лише у деяких випадках: 

🔴Непостійне носіння окулярів: якщо лікар приписав окуляри для постійного носіння, то носити їх слід регулярно. А відмова від рекомендованої корекції зору може призвести до поганих наслідків. Якщо очі не бачать предмети чітко, то вони піддаються великому навантаженню та швидко втомлюються, це може призвести до погіршення зору.
🟠Носіння невідповідних окулярів: невідповідна оптична сила лінз є причиною перенапруги очей та погіршення зору.
🟡Не підтримування чистоти окулярів: лінзи дуже часто забруднюються. Забруднення погіршують якість зображення, тому очі починають напружуватися , щоб зображення залишалося чітким.
🟢Ви купуєте окуляри самостійно без рецепта лікаря. Перш ніж іти за покупкою окулярів, потрібно обов’язково звернутися за консультацією до лікаря-офтальмолога. 
🔵Часто говорять, що окуляри викликають втому очей. Протягом дня очі отримують величезне навантаження, тому не дивно, що до кінця дня вони втомлюються. Ця втома виникає незалежно від того носить людина окуляри чи ні. 

Пам’ятайте, що чіткий зір – це норма❗Окуляри є засобом, який допомагає досягти цієї норми при потребі. Поганий зір організм завжди намагається компенсувати, це призводить до головного болю, почервоніння очей, сонливості та втоми. У правильно підібраних окулярах покращується не лише ваш зір, а й загалом ваше самопочуття🙂 

Окуляри допоможуть вам бачити світ у всіх його барвах. Тому, сьогодні варто привітати всіх хто користується окулярами!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень