A A A K K K
для людей з порушеннями зору
"Інклюзивно-ресурсний центр" Солотвинської селищної ради

« Неможливе сьогодні стане можливим завтра»

Дата: 14.02.2019 10:18
Кількість переглядів: 853

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« Неможливе сьогодні стане можливим завтра»

К. Е. Ціалковський

Якщо вас раптом охопив відчай і ви стали щиро сумніватися у власних силах, то прочитайте біографії відомих людей з обмеженими властивостями. Ці люди, не дивлячись на свій дефект, не тільки змогли вижити і добитися неймовірних успіхів в своєму житті, але і залишили в історії людства значний слід.

Вони пишуть картини і музику, танцюють, співають, займаються науковою діяльністю та спортом, змушують навколишній світ поважати себе. Їх сила духу і безмежна віра в себе гідні величезного захоплення.

Костянтин Едуардович Ціалковський. Видатний вчений, засновник сучасної космонавтики. Навчання давалося йому з великими  труднощами, заважала глухота. Вчителів абсолютно не чув, або чув одні неясні звуки. У другому класі залишився на другий рік, а з третього було відрахування за характеристикою.

Початковою освітою займалася мама. Сама вона навчала його читати і писати, познайомила з початками арифметики. Після цього Костянтин Едуардович вже ніколи і ніде не вчився – займався виключно самостійно. На відміну від гімназійних вчителів книги щиро наділяли його знаннями і ніколи не робили ані найменших докорів.

Добре відома крилата фраза вченого:

« Неможливе сьогодні стане можливим завтра»

Крісті Браун. Знаменитий ірландський письменник, поет, художник. В дитинстві він був хворий на церебральний параліч. Не міг контролювати власні рухи і мову. Лікарі винесли сумний вердикт, вони вважали, що мозок хлопчика не зможе нормально функціонувати. Але його мати не опустила руки, вона постійно з ним розмовляла, намагалася його вчити читати. І її старання були винагороджені.

Альберт Ейнштейн. Великий фізик. Його внесок в науку воістину колосальний. Автор теорії відносності і другого закону фотоефекту. Лауреат Нобелівської премії. Та коли Ейнштейн був дитиною, його батьки навіть і думати не могли, що він стане найбільшим ученим 20 століття, тому що він до трьох років зовсім не міг говорити, а крім цього страждав аутизмом та дислексією.

Можна згадати і компютерного генія Білла Гейтса, «королеву» детективів Агату Крісті, які вважаються аутистами. Проте їх життя, праця, діяльність – величезний подвиг.

Погодьтеся, як іноді важко подолати перешкоди на шляху до своєї мрії. А тепер уявіть, що у них ці перешкоди більш великі, глибокі і непереборні. Незважаючи на труднощі, вони зуміли взяти себе в руки і приступити до активних дій.

Люди з обмеженими можливостями, які домоглися успіху в наш час і в минулі століття можуть стати прикладом для всіх нас.

Даша Безкостна, хворіє на ДЦП. Художниця. Замість пензлів – пальці ніг. Лише у такий спосіб покручене хворобою тіло дівчинки дає їй можливість творити дивовижні картини: « Рожевий фламінго», « Море любові», « Портрет мами» і т.д.

Олена Акопян – багаторазовий чемпіон літніх паралімпійських ігор з плавання, дворазовий чемпіон зимових паралімпійських ігор з лижних гонок та біатлону. Нагороджена орденами « За заслуги» та орденом княгині Ольги.

Українська збірна з паралімпійських видів спорту незмінно займає перші місця. ( Паралімпіада – спортивні змагання інвалідів зі всього світу – проводиться після основних Олімпійських ігор.)

Максим Веракса – український плавець, має порушення зору. Чотириразовий паралімпійський чемпіон.

Юлія Ресенчук, дівчина з інвалідністю, прикута до візка є успішною бізнес-леді, очолює благодійний Фонд, бере участь у модному показі одягу як модель.

Рівненське подружжя Співаків Іван та Надія, яке танцює на візках. На чемпіонаті світу завоювали золоті медалі. І це вже далеко не перша перемога на таких престижних змаганнях.

Як ми бачимо, що сам дефект не несе в собі стільки проблем, значно більше проблем у ставленні до самого дефекту.

Перерахувати всіх гідних особистостей в одній статті просто нереально. Історії цих людей повинні стати для кожного з нас еталоном, символом хоробрості і цілеспрямованості.

І коли опускаються руки і здається, що весь світ проти вас, згадайте цих героїв і рухайтеся далі до своєї мрії.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень