A A A K K K
для людей з порушеннями зору
"Інклюзивно-ресурсний центр" Солотвинської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

Інклюзивно-ресурсний центр відвідали представники благодійного фонду «Восток-SOS”

Сьогодні до нашого центру завітали представники благодійного фонду «Восток-SOS». «Восток-SOS», як громадська ініціатива допомоги постраждалим в конфлікті на сході України, була створена 5 травня 2014 року активістами луганського Правозахисного центру «Поступ», кримського Правозахисного центру «Дія» та Цивільного сектору луганського Євромайдану. Навесні 2015 року була зареєстрована Благодійна організація «Благодійний фонд «Восток-СОС» і по теперішній час продовжує підтримувати жертв війни, яка розпочалася 24 лютого 2022 року.

16:20 17.06.2022

Проведення комплексних психолого-педагогічних оцінок розвитку дітей

Протягом тижня діяльність фахівців КУ «ІРЦ Солотвинської селищної ради» була зорієнтована на проведення комплексних психолого-педагогічних оцінок розвитку дітей-переселенців. Метою комплексної оцінки є визначення категорії труднощів та рівнів підтримки для подальшого навчання дитини в освітньому закладі.

14:13 20.05.2022

Зі святом, з Днем вишиванки!

День вишиванки – свято національної єдності, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння національного вишитого одягу та об’єднати українців. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією, вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, із роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

14:32 19.05.2022

ВІЗИТ БАРОНЕСИ ЕММИ НІКОЛСОН У ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР СОЛОТВИНСЬКОЇ ТГ (+відео)

4 квітня у селище Солотвино з робочим візитом прибули представники фонду «АМАР» на чолі з Баронесою Еммою Ніколсон. Делегати відвідали Інклюзивно-ресурсний центр Солотвинської ТГ, а також Нижньо-Апшанську лікарню. Головною метою приїзду стала підтримка України в нелегкий для країни час. Спочатку гості зустрілися у будівлі селищної ради з головою Василем Йовдієм та обговорили важливі для громади та країни питання. Баронеса запевнила, що Велика Британія допоможе та підтримає Україну у часи цієї страшної війни.Також під час зустрічі Емма Ніклсон розповіла про враження від промови президента Володимира Зеленського, що нещодавно виступив зі зверненням.Наступною локацією, яку відвідали, став Інклюзивно-ресурсний центр Солотвинської ТГ. Тут делегати мали змогу побачити як саме займаються з дітками, що потребують особливої уваги.Працівники закладу розповіли гостям за якою саме методикою займаються зі своїми вихованцями.Займаються тут і з дітками, що мають порушення з опорно-руховим апаратом. Кабінет реабілітолога оснащений всім необхідним для занять. Працюють тут за Ізраїльською методикою.Наразі в закладі перебувають 28 діток з особливими потребами. Баронеса запевнила, що допомагатиме центру, адже її вразили дітки, що тут перебувають.Опісля зустрічі вихованці центру отримали подарунки від закордонних гостів.Підтримка Румунії та Великобританії в цей час надзвичайно цінна, каже Солотвинський селищний голова Василь Йовдій. Тому надалі працюватимуть задля зміцнення зв’язків між країнами.Також для допомоги українським діткам британці зібрали близько 10 млн фунтів.Тісний зв’язок між країнами надзвичайно важливий, адже саме це допоможе Україні в майбутньому стати членом Європейського союзу.

11:54 21.04.2022

«Розмови про війну»

Українські діти та підлітки під час війни потребують особливої уваги батьків і опікунів, щоб отримувати зрозумілу інформацію про події навколо. Асоціація психологів Португалії Ordem dos Psicólogos Portugueses на допомогу дорослим підготувала посібник «Розмови про війну» bit.ly/3wPM5ne українською мовою. 

15:20 05.04.2022

Поради вчителям щодо навчання в умовах воєнного стану

 Сьогодні навчання дітей відбувається у незвичних для нас умовах. Це виклик не тільки для дітей, сімей, а й для вчителів. У непрості часи війни діти так само переживають стрес і тривогу. Їх відчуття підсилені тим, що вони не завжди розуміють, що відбувається. 

09:02 28.03.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень